08-678 34 00
   info@barakademi.se

Aktuellt

Open the Possibilities Final!

Tävlingen genomfördes i olika heat med finalister som höll genomgående mycket hög klass. En person utmärkte sig dock i den hårda kampen – Jonas Cofield från Cadierbaren på Grand Hôtel!

Oscar Högberg (Escalier) blev god tvåa och Sean Eden (Tures Brasseri & Bar) kom på tredje plats. Mattias Fuhre (Kho Phangan), Michael Michaelsen (Radison Strand), Sofia Nygren (EAT) och Johan Jansson (Birka Paradise) kom på delad fjärde plats.

Jonas Cofield belönas med en inspirationsresa till Milano och tar med sig en bartenderkollega på resan. De kommer besöka Milanos bästa cocktailbarer och låta sig inspireras av internationella influenser.

Vinnardrinken: The V Vic Shuffle
2cl Disaronno
4 cl Havana Reserv
1 dash Orange Bitter
1-2 dashes Fresh Lime Juice
White chocolate and orange foam
(6cl White Marie Brizard Cream de Cacao, 6 cl Cointreau, 1,5dl condensed milk and 1,5dl sour cream)

Stockholm BarAkademi letar bartenders för bartenderjobb utomlands

Lediga arbeten för bartender och servispersonal: Just förmedlar vi lediga barjobb i Oslo, Stockholm och Indien för elever som går vår bartenderutbildning.

Stockholm BarAkademi blandar drinkar åt Mackmyra

Pär Webering från Stockholm BarAkademi blandar drinkar åt Macmyra på Mackmyra Brukswisky och på Mackmyras senaste i serien som heter Vit Hund och som är ett rådestillat. Här i Destillerat nr 2 2011 kan du läsa mer om och få recepten på: Swedish Spring Punsch, White Breakfast Sour, Mac Pearson, Breakfast Sour.

Kika på den här länken http://issuu.com/mackmyra/docs/mackmyra_destillerat_2_2011/21
Eller denna http://www.mackmyra.se/content/nyheter/destillerat/

SACO mässan 2011

Stockholm BarAkademi blandade drinkarna på Kristallen 2011

Kristallen presenterade för 7 året i rad det svenska TV-priset som i år hölls på Stockholms mässan i Älvsjö.

Efter den TV sända galamiddagen gick de inbjudna gästerna på Kristallens efterfest som också hölls i anslutning till galamiddagen på Stockholms mässan.

Peter, Pär & Palle med personal, Moa Jemma och Tim blandade goda drinkar i cocktailbaren åt de 1700 gästerna.

Mackmyra drinkar från Stockholm BarAkademi

Här få du recepten på Mackmyras drinkar som blandades av Peter Sellin och Pär Webering under

Mackmyradagen 23/5 2011. Drinkarna är framtagna av Pär för Mackmyras Brukswhisky.

Mackmyra ordnade en kryssning för speciellt inbjudna gäster, fatägare och ambasadörer.

Swedish Spring Pusch: 3cl Mackmyra brukswhisky, 1cl Chambord, 2cl Rödavinbärs puré, 2cl citron, 1cl Sockerlag. Skaka med is & sila över is i ett högt glas. Toppa med soda och garnera med en myntakvist.

Mackmyra Manhattan: 3cl Mackmyra brukswhisky, 3cl Martini Rosso. Rör med is och sila i ett kylt cocktailglas som först "rinsas" med ett par stänk Angostura bitter. Garnera med ett cocktailbär.

SM-kvalet 2011

Moa Carlson kom på en 2:a plats på SM-kvalet 2011 och går vidare till final på Grand Hôtel senare i år. Detta var hennes första tävling och vi önskar henne lycka till i finalen.

Drinken som heter "The Boss" och innehåller Maker's Mark (Bourbon), Orange Bitters, Joseph Cartron - Triple Sec och morotsjuice.

Stockholm BarAkademi på Facebook

Drinktips från Stockholm BarAkademi i Dagens Ledare 2009, nr 1

Missa inte denna månads upplaga av Dagens Ledare där du kan läsa Micke Landstedts recept från Genever till klassiska och modernare gincocktails. Denna gång blir det White Lady, Negroni Cocktail, Princess Mary och Southside plus lite ginkunskap, naturligtvis.

Vår sommelier Thomas Holm har provat vin, italienskt Prestige Campagne från -99 till "Sav" som kommer från Sverige om man nu ska kalla det för vin det vet jag inte men du får läsa mer om det i Dagens Ledare. www.dagensledare.se

Alkoholfria drinkar i baren på Medicinska Riksstämman 25-27 November

Prova på alkoholfria drinkar som serveras av Stockholm BarAkademi i IQ-alternativets monter på Stockholms Mässan 25-26 november.

Baren är öppen kl. 14-17 onsdag och torsdag 25-26 november.

Ann-Therése Enarsson, IQ:s VD, kommer att tala om en smartare syn på alkohol och Stockholm BarAkademi presenterar goda drinkalternativ utan alkohol. IQ, som är ett dotterbolag till Systembolaget, genomför en rad insatser för att förändra attityder och beteenden i syfte att minska alkoholkonsumtionen och därmed alkoholskador och alkoholrelaterade olyckor.
www://http.iq.se

Det Goda Köket 2009

Nu är det dags igen för Det Goda Köket 2009

Fredag 6 november 10:00 - 20:00
Lördag 7 november 09:00 - 18:00
Söndag 8 november 10:00 - 18:00

Här kan du besöka vår personal som arbetar i Arcus Sweden AB’s monter och få tillfälle att prova Braastads Cognac, Royal Canadian och Lyholm Linie Aquavit. www.arcusbeverage.com
Men naturligtvis finns det andra utställare på öl, vin och spritsidan.
Här kan du även få provsmaka och testa smaker från både kända och okända kockar.

Stockholm Beer & Whisky Festival 2009

Hälsa på personal från Stockholm BarAkademi i Arcus monter och prova Braastads Cognac, bland annat.
Arcus Sweden AB - www.arcusbeverage.com

Stockholm Beer & Whisky Festival 2009 17-19 och 24-26 september
Öppettider allmänhet: To 15:00 - 23:00, Fr 15:00 - 24:00, Lö 12:00 - 24:00
Åldersgräns: 20år
www.stockholmbeer.se

Darren Whitehead - 2:a i VM för Working Flair, Bacardis Martini Grand Prix

Grattis till Darren Whitehead som tog hem silver i Bacardi Martini Grand Prix 2008. Darren arbetar som flairlärare på Stockholm BarAkademi och hjälper till att arrangera olika evenemang. Fredrik Lindforss tidigare elev ochÅrets bartender 2008, arbetar som bartender på Grand Hotel i Stockholm. Han ställde upp i den klassiska delen.

I början av juni 2008 arrangerades den prestigefyllda drinktävlingen Bacardi Martini Grand Prix. Från Sverige åkte Fredrik Lindforss och Darren Whitehead, båda gjorde mycket bra ifrån sig. För första gången fick Sverige ett silver i kategorin Working Flair.

Reglerna i Bacardi Martini Grand Prix är ganska tuffa. I den Klassiska delen och i Working Flair var det en ”Anytime Cocktail” som skulle skapas, detta är en helt ny kategori för 2008.

Tema Tequila med Stockholm BarAkademi för Dagens Ledare nr 2 2009

I Dagens Ledare januari 2009, denna månad kan ni läsa mer kring historien om denna mytomspunna dryck. Micke Landstedt från Stockholm BarAkademi delar med sig av några recept som kan vara bra att ha till sommaren. Rent med en citron eller som drink, tequila kan vara härligt även om inte alla vill hålla med om det på grund av nåt gammalt suddigt minne av drycken.

Thomas Holm siktar in sig på Ungern och Italien (jag tror att han gillar Italien faktiskt) och plockar fram lite matrecept att kombinera till vinet. Det ungerska vinet verkar vara en riktig höjdare i burgundisk stil.
Sedan har han provat ett italienskt vin från Pimonte Ca´ Di Pian Barbera d´ Asti och ett från Pimonte som går att få från Privatimporten, så man får vänta någon vecka på sin Barbaresco Serraboella. www.dagensledare.se

Läs om sommarens drinktrender i Vin & Barjournalen nr 3, 2009

Stockholm BarAkademi medverkar med drinktips inför sommaren och det bjuds på både klassiska drinkar och några av Micke Landstedt komponerade drinkfavoriter.

Vinn en Bartenderutbildning!

Eller varför inte läsa mer om hur du kan anmäla dig till Vin & Barjournalen’s tävling där första pris är en 4 veckor lång Bartenderutbildning på Stockholm BarAkademi värd 10900 kr. Övriga priser är Stockholm BarAkademi’s dvd – Drinkfavoriter.
Anmäl dig här: www.vinochbar.se/index.php

Läs om Mackmyras egna drinkar i Mackmyras nyhetsbrev - Destillerat nr 2, juni 2009

Stockholm BarAkademi har hjälpt Mackmyra med recept på drinkar som är skapade på tro det eller ej, Mackmyra single maltwhisky. Mackmyra har varit på Stockholm BarAkademi för att lära sig mer om drinkblandning.

Micke Landstedt komponerade drinkrecept tillsammans med Mackmyra på deras Mackmyra Svensk Whisky. Mackmyras kunder har möjlighet att få gå en drinkkurs på Stockholm BarAkademi för att få lära sig blanda drinkar som "Mackmyra Toblerone", Mackirinha" och andra spännande whiskydrinkar. Läs mer i Destillerat Nr 2, juni 2009.
http://www.mackmyra.se/content/nyheter/nyhetsbrev/?p=destillerat
www.mackmyra.se/content/nyheter/nyhetsbrev

Peter Sellin har komponerat drinkrecept för Securitas i Vin & Barjournalen nr 6, 2008

Här kan du läsa om de mycket populära drinkarna som Peter Sellin har komponerat åt Securitas för att serveras i montern under SKYDD 2008. Peter Sellin har hjälpt Securitas med alkoholfria drinkar av olika slag som var mycket uppskattade under skyddsmässan.

Recepten ”Blåljus”, ”IS-O 1400” och ”Tre Lingon” kan ni hitta i Vin & Barjournalen nr 6 och till sin hjälp i baren hade han Darren Whitehead och tillsammans jonlerades det ihop ca 8000 drinkar på dessa dagar.
Vin & Barjournalen nr 6, 2008

Bartenderutbildning

Vi erbjuder en bartenderutbildning av högsta kvalité. Med en unik kursplan, prisbelönta lärare...

LÄS MER

Baristautbildning

På vår 2 dagars baristakurs ger vi dig ingående alla grunder för att kunna tillaga kaffet med den bästa smaken och Latte Art...

LÄS MER

Vinutbildning

Vinutbildningen är för bartenders som vill öka sin vinkunskap eller Ni som är allmänt vinintresserade...

LÄS MER

Ölsommelier

Vår internationella ölsommelier-utbildning är indelad i tre steg och du lär dig ölbryggning på plats i Tjeckien...

LÄS MER
Samarbetspartners
Copyright © Stockholm BarAkademi | Wollmar Yxkullsgatan 7, 118 50 Stockholm | 08-678 34 00 | info@barakademi.se