08-678 34 00
   info@barakademi.se

Bartenderskola med 4 veckors bartenderutbildning


Stockholm Bar Akademi har bartenderutbildingen för dig som vill bli en komplett och attraktiv bartender på arbetsmarknaden!


Under fyra utmanande och roliga veckor hos oss lär du dig ett spännande yrke med flera fördelar:
Bartender på heltid? Stockholm Bar Akademi's bartenderutbildning lägger grunden för att du ska kunna utvecklas till en erkänd och respekterad bartender.
Bartender på deltid? Om man väljer att fortsätta studera eller har ett annat jobb är detta den perfekta möjligheten att tjäna extra pengar och träffa flera viktiga kontakter för framtidsmöjligheter inom din inriktning. Resa och jobba som bartender samtidigt? Efter du har gott vår bartenderskola blir du eftertraktad utomlands och har lätt att få jobb på populära barer och nattklubbar.
Bartenderskolan som naturligtvis är fullt utrustad och anpassa för bartenderutbildning ligger i centrala Stockholm på Styrmansgatan 15, ett kvarter från Strandvägen.

Stockholm Bar Akademi's bartenderskola har ett mycket gott rykte och vi samarbetar med flera kända sprit leverantörer, barer och event bolag för att göra göra din bartenderutbildning till en av de bästa på marknaden.

bartenderutbildning 1 bartenderutbildning 2 bartenderutbildning 3 bartenderutbildning 4

Om våra lärare

Bartenderskolan leds av de mycket meriterade och erfarna lärarna Palle Rosén, Peter Sellin, Pär Webering och David Kringlund. Med flera SM, EM och VM titlar i bartending är vårt lärarteam ett av de mest erkända, respekterade och kompetenta inom bartenderutbildnings branschen. De har genom åren utbildat tusentals framgångsrika bartenders.

Om Bartenderutbildningen

Du får först lära dig bartenderyrkets grunder, där behandlas ämnen som bar utrustningen, glas, is, fruktskärning och hygien. Vi lär ut 130 stycken både klassiska och trendiga drinkar. Du lär dig hur man organiserar och planerar ditt arbete och blir tidigt medveten om hur viktigt det är att kunna tänka som en professionell bartender. Under bartenderutbildningen blandas varje dag drinkarna med riktig sprit. Vi har teori lektioner om sprit med provningar och täcker under bartenderkursen allt som eleven behöver veta om alkoholhaltiga drycker. Free pouring och flair övas regelbundet. Du utbildas inom mixologi för att du ska kunna balansera dina drinkar till perfektion och skruvar efter hand upp tempot bakom baren där du får öva dig på att göra drinkar av hög kvalitet med träffsäker snabbhet. Flera intressanta och inspirerande gästföreläsare besöker bartenderskolan och vi åker även på ett exklusivt studiebesök till Mackmyras destilleri i Gävle. Under en kväll bjuder eleverna in sina vänner och familj till ett öppet hus på bartenderskolan där de får visa upp sina färdigheter. Ämnen som service, gästpsykologi, alkohollagen, kassahantering och att få blanda och presentera en egenkomponerad drink avslutar dessa intensiva och roliga fyra veckorna. Efter avslutad bartenderkurs praktiserar eleverna under 5 arbetstillfällen. Vår unika kursplan är utformad av våra egna experter inom bartending för att kunna bemöta arbetsgivarens krav och ge våra elever de bästa förutsättningarna när de ger sig ut i arbetslivet. Kursplanen utvecklas och uppdateras regelbundet för att bartenderkursen ska hålla topp kvalité.

Bartenderursens längd: 4 veckor plus 1 veckas praktik

Tider: måndag-fredag kl. 10.00-16.00

Plats: Stockholm BarAkademi

Priset inkluserar: Allt kursmaterial, avslutningsmiddag på bartenderskolan, resekostnad & inträde på studiebesök och rabatter på våra andra kurser.

Kursplan

Utrustning & glas
Is & fruktskärning
Uppsättning och stängning av baren
130 drinkar, ca 8 om dagen
Teori och provsmakning: Jäsning och destillering, vodka, rom, gin, tequila, whisky, cognac, öl och vin
Mixologi
Teknisk bartending
Flair
Kassahantering
Ansvarsfull alkoholservering
Studiebesök
Gästföreläsare
Praktik

Ansökan och behörighet

Du måste vara minst 18 år för att gå Stockholm BarAkademins bartenderutbildning, men du behöver inga förkunskaper.

Examen, diplom m.m.

Vid avslutad bartenderkurs får man diplom och ett internationellt certifikat som är välkänt av krögare och bar chefer. Som elev från Stockholm Bar Akademi's bartenderskola är du eftertraktad av bar branschen.

Efter godkänt slutprov (praktisk och teoretiskt) får du Certifikat och Diplom från bartenderskolan. För att få godkänt måste man ha minst 80% på proven.

Intresserad av att gå bartenderutbildningen i Stockholm?

Under fyra utmanande och roliga veckor hos oss lär du dig ett spännande yrke med flera fördelar.

Läs mer »

Arbete efter avslutad och godkänd bartenderkurs

Vi får in flera förfrågningar och jobberbjudanden till våra elever både i Sverige och utomlands. Efter kursen finns det dessutom goda möjligheter till arbetstillfällen på Stockholm BarAkademis evenemang.

Bartenderutbildning

Vi erbjuder en bartenderutbildning av högsta kvalité. Med en unik kursplan, prisbelönta lärare...

LÄS MER

Baristautbildning

På vår 2 dagars baristakurs ger vi dig ingående alla grunder för att kunna tillaga kaffet med den bästa smaken och Latte Art...

LÄS MER

Vinutbildning

Vinutbildningen är för bartenders som vill öka sin vinkunskap eller Ni som är allmänt vinintresserade...

LÄS MER

Ölsommelier

Vår internationella ölsommelier-utbildning är indelad i tre steg och du lär dig ölbryggning på plats i Tjeckien...

LÄS MER
Samarbetspartners
Copyright © Stockholm BarAkademi | Wollmar Yxkullsgatan 7, 118 50 Stockholm | 08-678 34 00 | info@barakademi.se