08-678 34 00
   info@barakademi.se

Barista advanced

En utbildning riktad för dig som kan grunderna som barista och vill vidareutveckla dig i baristans värld

Här får du fördjupa dina kunskaper om kaffe och kaffets värld . Här får du utveckla dina kunskaper och fördjupa dig ytterligare som barista. Lär dig mer ingående om Latteart och kaffedrinkar. Detta är en kurs för dig som vill utveckla ditt kaffesortiment på din restaurang eller café. En innehållsrik och inspirerande utbildning som för dig vidare från grunden till att kunna bemästra kaffets alla konster.

Kursen innehåller: hantering av råvara och råvarukunskap, kaffebönornas odlingsområden, Espressons fysik (malning, dosering, tampning, extraktion).

Provning av ursprungskaffe och kaffeprovning, advanced Latteart, hantering av olika bryggmetoder, workshop och träning. Provningsteknik för kaffe.

Förkunskaper: Stockholm BarAkademi's - Barista PRO Steg 1 & 2 Basic eller minst 6 månaders arbetserfarenhet som barista.

Baristakursens lärare

Baristakursen leds av Kaveh Azizian som har mer än 10 års erfarenhet som barista. Han är SM mästare i Latte-SM och tidigare medlem av Baristalandslaget och har suttit i final juryn för Svenska Baristamästerskapen i 4 år.

Kaveh har arbetat med kaffe i en rad olika befattningar från bland annat driftansvarig och kafferostning till produktutveckling och marknadsföring både i Sverige och internationellt. Han är verksam som utbildningskonsult för kaffe-/baristautbildningar och olika kafferelaterade projekt. Med en kockutbildning i grunden och över 17 års erfarenhet i köket har han en gedigen restaurangerfarenhet.

Tider: måndagar-tisdagar kl. 17:30 - 21:00

Plats: Stockholm BarAkademi, Wollmar Yxkullsgatan 7

Bartenderutbildning

Vi erbjuder en bartenderutbildning av högsta kvalité. Med en unik kursplan, prisbelönta lärare...

LÄS MER

Baristautbildning

På vår 2 dagars baristakurs ger vi dig ingående alla grunder för att kunna tillaga kaffet med den bästa smaken och Latte Art...

LÄS MER

Vinutbildning

Vinutbildningen är för bartenders som vill öka sin vinkunskap eller Ni som är allmänt vinintresserade...

LÄS MER

Ölsommelier

Vår internationella ölsommelier-utbildning är indelad i tre steg och du lär dig ölbryggning på plats i Tjeckien...

LÄS MER
Samarbetspartners
Copyright © Stockholm BarAkademi | Wollmar Yxkullsgatan 7, 118 50 Stockholm | 08-678 34 00 | info@barakademi.se