08-678 34 00
   info@barakademi.se

Vinkurs

Vem kan gå vinkursen? Vinubildningen riktar sig till elever från Stockholm BarAkademi som vill ha en påbyggnadsutbildning, bartenders som vill öka sin vinkunskap eller Ni som är allmänt vinintresserade.

Målsättning med kursen: Kursen fungerar som påbyggnadskurs till vinkunskapen under Bartenderutbildningen. Efter avslutad kurs kommer Ni att ha en grundläggande kunskap i vinets värld som gör att Ni kan känna er tryggare i er yrkesroll när Ni ska kombinera vin med olika maträtter. Ni kan lättare vägleda Era gäster i sitt val av vin. Ni känner till hur man odlar och tillverkar vin, vintyper och druvvariationer, vinlagstiftning, smaksensorik och känner till likheter och skillnad vin från nya världen och Europa.

Kursen är både teoretisk och praktiskt uppbyggd och ger dig en presentation till de viktigaste vinproducerande länderna och områdena, inte bara på pappret, utan även med utförliga provningar. Målet är att Du som elev ska få en så bred kunskap som möjligt och ett kunnande som Du kommer att ha stor användning av i Ditt fortsatta restaurangarbete. Kursen vänder sig även till den som inte arbetar inom restaurang. En utbildning i vinets värld är en utbildning för livet, en port öppnas till en värld av smaker och dofter!

Kursledare är Thomas Holm: Thomas har under 10 år samlat på sig gedigna erfarenheter från välrenommerade restauranger både i Sverige och utomlands. Han har under tiden 2005-2008 varit verksam som Vice Ordförande i Svenska Sommelierföreningen och jobbar aktivt som föreläsare och konsult i vinfrågor. Thomas driver även vin och dryckes företaget Wine Experience och skriver om vin i tidningen Dagens Ledare. Han har ett brinnande intresse för drycker och en gedigen sommelierutbildning ligger som grund för att ni ska få en så bra undervisning som möjligt på Stockholm BarAkademi.

Tider: Vinutbildningen sker på helgerna kl. 10:00 - 18:00.

Plats: Stockholm BarAkademi’s lokaler på Styrmansgatan 15, Östermalm, Stockholm.

Vi har begränsat antal platser. I kursen ingår kursmaterial och vin.
Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen om vi får för få anmälningar.

I samarbete med VINKÄLLAN kan vi erbjuda våra elever en rabatt på sommelier utbildning. Vinkällan är den ända sommelierutbildning som jobbar med eget svenskt material och är dessutom nordens största sommelierutbildning.

Läs mer: www.vinkallan.se

Bartenderutbildning

Vi erbjuder en bartenderutbildning av högsta kvalité. Med en unik kursplan, prisbelönta lärare...

LÄS MER

Baristautbildning

På vår 2 dagars baristakurs ger vi dig ingående alla grunder för att kunna tillaga kaffet med den bästa smaken och Latte Art...

LÄS MER

Vinutbildning

Vinutbildningen är för bartenders som vill öka sin vinkunskap eller Ni som är allmänt vinintresserade...

LÄS MER

Ölsommelier

Vår internationella ölsommelier-utbildning är indelad i tre steg och du lär dig ölbryggning på plats i Tjeckien...

LÄS MER
Samarbetspartners
Copyright © Stockholm BarAkademi | Wollmar Yxkullsgatan 7, 118 50 Stockholm | 08-678 34 00 | info@barakademi.se