08-678 34 00
   info@barakademi.se

Stockholm barakademi

Utbildning av barpersonal och barmästare


Stockholm BarAkademi startades i augusti 2002. Intresset för bartenderutbildningar har ökat markant de senaste åren. Främst beror det på att kraven på dagens barpersonal och barmästare har ökat i och med att gästernas egna kunskaper och intresse för drinkar och produktsortiment har blivit större. Idag besöker gäster i större utsträckning de ställen där de vet att barpersonalens och barmästarnas kompetens och det man får att äta och dricka motsvarar förväntningarna. Professionalism har blivit ett konkurrensmedel på ett annat sätt än det varit tidigare. Det är därför viktigt att lyfta kunskapsnivån hos nya förmågor såväl som att kontinuerligt kompetensutveckla de mer erfarna barpersonalen och barmästarna i yrket.
Peter Sellin

Peter Sellin

Har arbetat på olika restauranger i Sverige, USA och Singapore sedan 1988 och var med i öppningsteamet både på Sturecompagninet och T.G.I Friday's i Stockholm. Han har under de senaste åren inriktat sig på så kallad showbartending och den amerikanska stilen, främst genom T.G.I. Fridays i Stockholm - där Peter var barchef och barmästare samt hade ansvaret för träningen av barpersonalen - och The Jump i Singapore som flairbartender.

Han har utmärkt sig som europeisk barmästare på Friday´s EM i Grekland 1998 och kom fyra i VM i Dallas samma år. Peter har även ägt och drivit ett kafé i centrala Stockholm i två år innan Stockholm BarAkademi startades och är delägare i ett importföretag för öl, vin & sprit.
Pär Webering

Pär Webering

Har en 3-årig restaurangutbildning i botten och har sedan dess arbetat inom restaurang i 12 år. Han har arbetat både som kock, servitör, barmästare och barchef. 2003 utbildade Pär sig till bartender i London och arbetade sedan där i 5 år bland annat för flera välkända barer som Rivoli Bar at the Ritz, Lounge Lover och Annex3.

I Sverige har han arbetat på flera ställen senast för Cadier Baren på Grand Hôtel som både bartender, servitör samt barpersonal. Pär har ett stort intresse för vin och sprit och har Sommelierutbildning - Intermediate Certificate från Wine and Spirit Education Trust. Han har ett brinnande intresse och stor kunskap om Cocktails och dess historia.
Palle Rosén

Palle Rosén

Palle Rosén började sin bartender karriär i London 1994 där han gick Bas´s School of bartending. Därefter jobbade Palle på T.G.I – Fridays i Bayswater i 2 år. 1996 gjorde Palle en transfer till nyöppningen av Fridays stureplan i Stockholm. Under sin karriär inom Fridays hann Palle med att öppna 2 stycken Fridays i Oslo, samt Fridays i kungsträdgården som bar manager och barmästare.

Palle har vunnit SM i bartending 2 gånger, han har ett EM-silver, vunnit EM en gång och kommit 3a i VM i Dallas av drygt 3500 tävlande från hela världen. 2001-2002 jobbade Palle på Berns Salonger som barmästare, öppnade Pontus by the sea som bar manager och var med och startade Europeiska Bartenderskolan. Han jobbade sedan på EBS som utbildningsansvarig i 10 år.

Palle är även anställd av Diageo som utbildningsansvarig för deras träningsprogram ”Every serve perfect” och har rest över hela Sverige i 4 år och utbildat bartenders. Palle har jobbat med Stockholm Bar Akademi sedan juli 2011.

Bartenderutbildning

Vi erbjuder en bartenderutbildning av högsta kvalité. Med en unik kursplan, prisbelönta lärare...

LÄS MER

Baristautbildning

På vår 2 dagars baristakurs ger vi dig ingående alla grunder för att kunna tillaga kaffet med den bästa smaken och Latte Art...

LÄS MER

Vinutbildning

Vinutbildningen är för bartenders som vill öka sin vinkunskap eller Ni som är allmänt vinintresserade...

LÄS MER

Ölsommelier

Vår internationella ölsommelier-utbildning är indelad i tre steg och du lär dig ölbryggning på plats i Tjeckien...

LÄS MER
Samarbetspartners
Copyright © Stockholm BarAkademi | Wollmar Yxkullsgatan 7, 118 50 Stockholm | 08-678 34 00 | info@barakademi.se